PODcast

Luister hier naar de PODcast: Poortman on Demand.

Alle afleveringen beluisteren? Ga dan naar Advocaatliesbeth.nl.

Aflevering 6 - TBS-er vermorzelt schedel van medewerker kliniek

Marnix vertelt over hoe hij door wantoestanden in een TBS kliniek, slachtoffer werd van een zwaar geweldsdelict. Luister en huiver!

 

Aflevering 5 - Down the drain

Hoe een man na ommekomst van 40 jaar onbegrepen klachten er achter komt dat een drain van 17 centimeter, na een operatieve ingreep in 1978, in zijn romp was achtergebleven en de nasleep die dit vervolgens bracht, kunt u beluisteren in deze aflevering van Poortman On Demand.

 

Aflevering 4 - Politie laat vrouw die door drie mannen is verkracht in de kou staan

Onlangs werd ik gebeld door een radeloze dame die mij vertelde 2 weken eerder in haar eigen huis op beestachtige wijze te zijn verkracht door 3 mannen. Zeer waarschijnlijk is zij door hen met GHB gedrogeerd. De politie weigerde haar aangifte op te nemen, dit terwijl er sprake was van zichtbaar uit- en inwendig letsel. Cliënte wist bovendien wie deze mannen zijn en waar ze wonen. Vanzelfsprekend had de politie in een dergelijk geval de verdachten moeten arresteren en ondervragen. Tevens is het gebruikelijk dat onderzoek op het lichaam van de verdachten wordt gedaan naar (DNA) sporen. De politie heeft dit allemaal laten liggen. Luister naar dit huiveringwekkende verhaal.

 

 

Aflevering 3 - Dodelijke val van Maurycy bleek geen ongeval:

Speelhallen zijn niet veilig voor kinderen. Daar weet de familie Biernacki alles van; zij verloren hun 4 jarige zoontje Maurycy na een metershoge val van een speeltoestel. Dit toestel was niet voorzien van valbescherming. Ook ontbraken matten rondom het toestel.

De NVWA bleek als toezichthouder op speeltoestellen ook ernstig te hebben verzaakt. Zij wist dat de bewuste speelhal in vele opzichten onveilig was maar ging niet over tot verzegeling van de toestellen.

Ik praat met de oom van Maurycy. Hij was voor mij de contactpersoon nu ouders enkel de Poolse taal machtig zijn. 

 

Aflevering 2 - Voormalig politieagent met PTSS:

In deze aflevering spreek ik met René Westerhoff, voormalig politieagent, die gebukt gaat onder een Post Traumatische Stress Stoornis. Trauma na trauma en gewoon weer doorgaan na het volgende incident omdat de plicht roept. Zonder hulphond heeft René geen menswaardig bestaan. “Agenten zijn ook maar mensen met emoties”, o.a. komt dit aan de orde. Vanuit het korps moet veel meer aandacht komen voor deze beroepsziekte, laat dat duidelijk zijn.Aflevering 1 - Introductie:

Aanbeveling

“Ik heb Liesbeth leren kennen als een doortastende en goedgeïnformeerde juridische expert die je bij elke stap begeleidt en informeert, waardoor ze echt naast je staat in de kwestie waarin ze je vertegenwoordigt.”
Gerrie Roorda

Overtuigd?

Bent u overtuigd van mijn ervaring, deskundigheid en bedrevenheid? Maak dan een afspraak!