Over Liesbeth Poortman

Uw advocaat: Liesbeth Poortman- de Boer

Wie is zij, wie ben ik?
Afgestudeerd aan de Universiteit in Groningen en al voor het afstuderen een baan in de advocatuur verkregen. In 1996 daadwerkelijk als advocaat gestart en nadat ik mij eerst met de algemene praktijk ben gaan bezighouden (echtscheidingen, letselschadezaken, contractenrecht, algemene voorwaarden, incassozaken) ben ik mij gaan specialiseren in (letsel)schadezaken en jeugdrecht.

Na eerst 9 jaren bij een middelgroot kantoor in loondienst te hebben gewerkt, ben ik gedurende een vergelijkbare periode ( vanaf 2004 tot oktober 2013) vennoot/ mede eigenaar van een groot advocatenkantoor geweest. In laatstgenoemde periode heb ik 3 jaren achtereen bestuursfuncties bekleed.

Gaande de tijd ging ik het pure advocatenwerk missen. De nadruk lag te veel op managen, (over) uren draaien en het aansturen en opleiden van collega's. Ik verlangde terug naar wat ik noem "de romantiek van de advocatuur". Kleinschaligheid, weer actief op de inhoud van dossiers en vooral ook de mens achter het dossier in plaats van volledig te worden opgeslokt door "het advocatenbedrijf".

Vanaf oktober 2013 heb ik mij als zelfstandig ondernemer aangesloten bijeen relatief klein advocatenkantoor in Groningen genaamd, ’t Hooft Advocaten. Daar heb ik met veel plezier tot en met december 2015 mee samengewerkt. Wat ik miste was vakinhoudelijk overleg met advocaten die net als ik met name actief zijn in de letselschadepraktijk. Om die reden ben ik vanaf januari 2016 een samenwerking aangegaan met een ander kantoor genaamd Punt Letselschade Advocaten. Wij zijn gevestigd in Groningen, aan de Ubbo Emmiussingel 8 en houden ons op een zeer hoog niveau met de letselschade praktijk bezig. Daarnaast doe ik ook nog de jeugdrechtzaken en zaken op het gebied van het aansprakelijkheidsrecht.

Indien u mij als advocaat inschakelt, dan werk ik onder de vlag van Punt Letselschade Advocaten.

Punt Letselschade Advocaten is een advocatenkantoor dat nauw samenwerkt met Pals Letselschade, een letselschadebureau gevestigd door heel Nederland. Daar waar de belangenbehartigers van Pals Letselschade geen regeling weten te treffen met (veelal) verzekeraars van aansprakelijke partijen, komen de dossiers bij ons terecht opdat wij vanuit Punt Letselschade Advocaten de procedure bij de rechtbank aanhangig kunnen maken. Veel rechtzoekenden kennen het verschil tussen letselschadebureaus en advocatenkantoren niet. Bij letselschade bureaus,  zoals Pals Letselschade, werken meestal geen advocaten. Daardoor zijn zij niet bevoegd te procederen. Een letselschadebureau zal niet snel geneigd zijn een zaak uit handen te geven, simpelweg omdat ze dan de zaak en daarmee hun inkomsten, kwijt zijn. In mijn optiek worden daardoor zaken te vaak te snel “geregeld” op een manier waarop het slachtoffer geregeld tekort wordt gedaan. Door de samenwerking tussen Pals Letselschade en Punt Letselschade Advocaten doet dit fenomeen zich niet voor. Daar waar de rechter nodig is, wordt hij door ons ingeschakeld!

Indien u meer over Punt Letselschade Advocaten wilt weten, verwijs ik u naar de website: www.puntletselschade.nl.

Aanbeveling

“Ik heb Liesbeth leren kennen als een doortastende en goedge├»nformeerde juridische expert die je bij elke stap begeleidt en informeert, waardoor ze echt naast je staat in de kwestie waarin ze je vertegenwoordigt.”
Gerrie Roorda

Overtuigd?

Bent u overtuigd van mijn ervaring, deskundigheid en bedrevenheid? Maak dan een afspraak!